11 Mart 2015 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


Arpa şehriye pilavı, kırmızı et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
4 Kişilik
Malzemeler: 2 su bardağı arpa şehriye
                     3 su bardağı sıcak et suyu
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Yayvan bir tencerede kısık ateşte tereyağı erirken arpa şehriyeleri ekleyin. Sürekli karıştırarak tereyağını yakmadan arpa şehriyeleri pembeleştirin. Pembeleşen şehriyeye sıcak suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika suyunu çekene kadar tencerenin kapağı kapalı pişirin. Piştikten sonra ateşi kapatın. Tencereyle kapağı arasına temiz bir peçete gerin ve pilavın demlenmesi için  10 dakika bekleyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder