17 Mart 2015 Salı

KAFASI KARIŞIK PİZZA


 Hamuru kalın ve pofuduk olan bu pizzanın üzerine buzdolabında malzeme olarak ne kaldıysa onu yerleştirdiğim için adı kafası karışık pizza. Siz de dolabınızda peynir, zeytin vb olan malzemeyle hazırlayabilirsiniz. Bu pizzayı kuru instant maya ile hazırlıyorum.
Malzemeler: 4 su bardağı un
                     1 paket kuru instant maya (10 gr)
                     1 çay bardağı ılık süt
                     100 gr tereyağı
                     1 yumurta
                     1 çorba kaşığı toz şeker
                     1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: 3 çorba kaşığı domates-biber sosu
                  75 gr pastırma veya sucuk veya salam
                  75 gr dil peyniri veya kaşar peyniri
                  1 adet kapya biber
                  1 adet yeşil biber
                  1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı: Unu çukur bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın. Ortasına sütü döküp üzerine de instant mayayı ekleyip sütle karıştırın. Sütün üzerini unla örtün. Kabın üzerini bir bezle örtüp sıcak bir yerde 30 dakika dinlendirin. Eriyip köpüren mayaya unu, tereyağını, yumurta, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yağlı kağıt üzerine fırın tepsisine yayın. Yine üzerini bir bezle örtüp 45-50 dakika dinlendirin. Dinlenip kabaran hamurun üzerine domates-biber sosunu sürün. Sosun üzerine et dilimlerini, doğranmış biberleri serpin. En üste de peyniri ve susamı serpiştirip 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder