Tagliatelle makarnasıyla hazırladığım bu lezzetli yemeği isterseniz spagetti tipi makarna ile pastırma yerine sucuk veya kavrulmuş kıyma kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Pastırmanın yapılışını ''Yiyecekleri Saklama Yöntemleri ve Kış Hazırlıkları'' etiketinde bulabilirsiniz.
3 Kişilik
Malzemeler: 250 gr. taliatelle veya spagetti tipi makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
6 dilim domates
6 dilim kaşarpeyniri
6 dilim pastırma
2 diş sarımsak ince kıyılmış
1 yumurta
1/2 çay bardağı krema
Yapılışı: Derin bir tencerenin 2/3 ünü suyla doldurup kaynatın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp ardından makarnaları atın. 5 dakika makarnalar haşlandıktan sonra suyunu süzün. Tereyağını ekleyip karıştırın. (Makarnanızı soğuk suya tutmayın.) Bir kapta yumurta, krema,sarmısak, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, muskat ve fesleğeni karıştırın. Bu karışımı da makarnaya ekleyip karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder