Çay saatinde
bu çıtır çıtır kurabiye harika oluyor ve bir tane asla yetmiyor. Hazırlanması ve pişirilmesi çok kısa sürede olan bu lezzetli kurabiyeyi umarım siz de kendiniz ve sevdikleriniz için pişirirsiniz.
Malzemeler: 150
gr tereyağı
1 yumurta
½ su bardağı esmer toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı
yulaf ezmesi
½ çay bardağı un
½ su bardağı öğütülmüş ceviz içi
Yapılışı:
Tereyağını kısık ateşte eritip 5 dakika ılıklaşması için bekletin. Bir kasede
yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve ılık tereyağını karıştırın. Üzerine yulaf
ezmesini, unu ve ceviz içini de ekleyin.
Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun, kaşıkla üzerine bastırarak 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturun. Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye paylaştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 5 dakika sonra bir spatula ile tepsiden alıp servis tabağında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun, kaşıkla üzerine bastırarak 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturun. Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye paylaştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 5 dakika sonra bir spatula ile tepsiden alıp servis tabağında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder