24 Mart 2015 Salı

KADINBUDU KÖFTE


Bu köfte lezzetiyle vazgeçilmezlerimden. Çocukluğumdan beri keyifle yediğim sonrasında da kendi çocuğumun keyifle yiyerek büyümesini izlediğim bir yolculuk. Umarım sizin de sofralarınızda zevkle pişireceğiniz bir yeri olur.
6-7 Kişilik
Malzemeler: 1 kg dana kıyma
                     1 adet kuru soğan ince kıyılmış
                     2 çorba kaşığı pirinç
                     6 yumurta
                     1/2 demet maydanoz ince kıyılmış (3 çorba kaşığı)
                     1/2 su bardağı un
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
 Kızartmak için 1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı: Bir tavaya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyup ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. İnce kıyılmış soğanı tavaya ekleyip kavurun. Ardından kıymanın yarısını tavaya ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun. Diğer yanda bir başka tavada yıkanmış pirinci 1 su bardağı su ile pirinçler uzayıncaya kadar pişirin. Pirinçler pişip uzayınca suyunu süzün. Diğer yanda derin bir kaseye çiğ kıymayı ,3 yumurtayı , ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pişmiş kıymayı, suyu süzülmüş pirinci ekleyip köfte hamurunu yoğurun.

 Bir tepsiye unu yayın. Bir küçük kasede ise 3 yumurtayı çırpın. Köfte hamurundan tepeleme 1 çorba kaşığı alıp elinizde yassı şekil verip her iki yüzünü tepside unlayın. Ardından unlanan köfteyi yumurtaya bulayın. Köftelerinizin saçaklı olması için yağın kızgın olması önemlidir. Kızartma tavanızda kızdırdığınız kızgın yağda köftelerin her 2 yüzünü altın renginde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt peçete üzerine serili bir tabağa alın. İster sıcak istersenizde soğuk olarak servis edebilirsiniz. Servis sırasında yanında garnitür olarak patates püresi sunabilirsiniz. Tarifi garnitür ve salçalar bölümünde var. Afiyet olsun.

                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder