Dana etinin sertliği, sütlü sosla marine edildiğinde yok oluyor. Patates püresiyle beraber lezzetli bir sunum olan bu yemeği denemenizi öneririm.
Malzemeler: 1 Kg dana rosto dilimlenmiş
2 adet orta boy havuç kalın dilimlenmiş
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 adet taze defne yaprağı
4 su bardağı sıcak su
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Eti marine etmek için so malzemesi: 1 su bardağı süt
2 adet kuru soğan rendelenmiş
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:Sütü, rendelenmiş soğanı, zeytinyağını, karabiberi ve tuzu bir kapta karıştırıp et dilimlerinizi içine yatırın. En az 1 saat etiniz bu sosda dinlensin. Döküm tencereye 5 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın. Sosdan etlerinizi çıkarıp kızgın yağda her 2 yüzünü hafif kızartarak etlerinizi mühürleyin. Kızarttığınız etleri başka bir kaba alıp tencerenin ateşini iyice kısın ve salçayı yağa ekleyin. Salça kavrulup kum kum olduğunda unu ekleyip karıştırın. Ardından havuç dilimlerinizi , defne yaprağını, suyu ve tuzu ekleyip etleride yeniden tencereye yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirin. Pişen etlerinizi tencerede ki sosuyla beraber patates püresinin üzerinde sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder