Bu Blogda Ara

17 Mart 2015 Salı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


Et yemeklerinin üstüne yenebilecek hafif bir tatlı. Pratik ve lezzetli bu tatlıyı umarım denersiniz. Yazın dipfrizde dondurduğum taze incirleri dilimleyerek tatlının meyva kısmını dolduruyorum. Siz isterseniz mevsim meyvelerini taze dilimleyerekde yapabilirsiniz.
6 Kişilik
Malzemeler: 1 Litre süt
                     8 çorba kaşığı silme toz şeker
                     8 çorba kaşığı silme irmik
Üstünün jölesi için;2,5 çay bardağı su
                     1 çorba kaşığı mısır nişastası
                     2 çorba kaşığı silme şeker  
Üstüne :       5-6 adet dilimlenmiş incir
Tabanı için;150 gr bisküvi ufalanmış
                     2 çorba kaşığı tereyağı (isterseniz yağsızda yapabilirsiniz)
Yapılışı: Servis tepsisinin tabanına, ufalanmış biskivi ile tereyağını birlikte ezerek  bir kaşık yardımıyla yayın.
 Küçük bir tencereye sütü, irmiği ve 8 çorba kaşığı şekeri ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir iki taşım kaynayıp koyulaştığında tencereyi ateşten alın. Pişen sütlü irmiği bisküvilerin üzerine yayarak dökün.
 Küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı mısır nişastasını ve 2 çorba kaşığı şekeri karıştırarak ekleyin. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 1 dakika kaynatıp ateşten alın, kenarda karıştırarak soğumaya bırakın. Böylece jöleniz hazır oldu.

 Meyveleri dilimleyip sütlü irmiğin üzerine dizin. Üzerine soğuyan jöleyi meyve dilimlerinin üzerine kaşıkla dökerek yayın. Pastanızı ılınınca buzdolabına kaldırın. Soğuyup jölenin donmasını bekleyin.
 Servise hazır olan pastanızı istediğiniz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.