18 Ocak 2015 Pazar

PORTAKALLI ISLAK KEK

        
Oğlumun en sevdiği ıslak kek. Çok lezzetli bir tarif. Denemenizi dilerim. Küçük bir dikdörtgen fırın kabında pişirmenizi öneririm. Küçük bir kek fakat lezzeti büyük.    
Malzemeler:150 gr eritilmiş ılık tereyağı
       3 yumurta
       1 su bardağı toz şeker
       1 su bardağı un
       1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
       1 paket vanilya
       1 portakal kabuğu rendesi
Üzerinin sosu için; yarım limonun kabuğu rendesi ve suyu
       1 Çay bardağı pudra şekeri
       1 su bardağı portakal suyu 
       1 portakal kabuğu rendesi 

Yapılışı: Yumurta ve şekeri karıştırın. Ilık yağı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın. Un, vanilya ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Kek hamurunu, yağladığınız dikdörtgen bir kalıba dökün. 160 derecede ısınmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkınca 5 dakika soğumasını bekleyip, servis kabına ters çevirin. Üzerini 7-8 yerinden delin, üzeri için hazırladığınız sosu kaşıkla dökün, kek sosu emsin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder