19 Ocak 2015 Pazartesi

MANTARLI TART

Lezzetli bir mantarlı tart tarifi. Üzerine farklı malzemeler ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle. 3-4 Kişilik
Malzemeler: Hamuru için:2 su bardağı elenmiş un
     1 çay kaşığı kabartma tozu
     1 çay kaşığı tuz
     1 yumurta
     100 gr tereyağı
     2 yemek kaşığı su
Üzerinin harcı için:1 baş kuru soğan
     2 adet yeşil biber
     4 yemek kaşığı sıvı yağ
     500 gr mantar
     1'er çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, karabiber
     1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
     2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

     Yapılışı: Hamur malzemesinin hepsini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Kapaklı bir kapta buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada üzerinin malzemesini hazırlayın.
     Mantarları yıkarken akan suyun altında yıkayın, suda bekletmeyin. Suda bekletirseniz içerisine su çeker, diriliği ve lezzeti kaybolur. Mantarların sap ve şapka kısımlarının pişme süreleri farklıdır. Bu nedenle mantar pişirirken her zaman şapka kısmını sapından ayırıp ikisini farklı kaplara doğrayın. Yemek pişirirken her zaman sebzelerin pişme sırası takip edilirse yemeğin lezzetli olacağı unutulmamalıdır. Bu kısa anımsatmadan sonra artık kişin üst malzemesini hazırlayalım.
     Sıvı yağı koyduğunuz tavayı orta ateşe koyun. Soğanları jülyen doğrayıp ateşte kavurun. Üzerine ince kıydığınız yeşil biberleri atıp bunları da kavurduktan sonra mantarların sap kısmını tavaya atın bu sırada ateşi harlı ateşe getirin. Ardından harlı ateşe mantarların şapkasını atın. Tuzu ekleyin. Karıştırarak mantarları 8-10 dakika kavurun. Mantarı pişirirken her zaman harlı ateş kullanın ki mantar suyunu salmasın. Çok az su salarsa da suyunu çekince ateşi kapatın. Ocaktan alıp bir başka kaba bu harç malzemesini boşaltıp soğutun. Üzerine kırmızı pul biberi ve karabiberi serpin.
     Hamuru buzdolabından çıkarıp yağlanmış tart kapına yayın. Üzerine üst malzemesini yayıp 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. Piştiğini tart kalıbının kenarlarında ki hamurun kızarmasından anlayabilirsiniz. Fırından çıkarmadan 10 dakika önce üzerine maydanozu onun da üzerine kaşarpeynirini serpip tekrar fırına sürün. Peynir üzerinde eriyip hafif kızarınca fırından çıkarıp hafif ılımasını bekleyin. Afiyet olsun.
                               

                                           
                                             
                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder