20 Ocak 2015 Salı

SUSAMLI TAVUK

                       2 Kişilik
                       Malzemeler: 2 parça tavuk göğsü eti
                                            4 çorba kaşığı un
                                            4 çorba kaşığı susam
                                            1 yumurta
                                            1 çay kaşığı tuz
                                            1 çay kaşığı kırmızı toz biber
                                            1 tatlı kaşığı hardal
                                            1/2 çay fincanı soya sosu
                                            4 dilim kaşar peyniri
                                            Kızartmak için tavanızın tabanını yağlayacak kadar sıvı yağ

                        Yapılışı: Tavuk etlerini bir bıçakla keserek inceltin. Önce soya sosuna yatırın. Soya sosunda 10 dakika beklettikten sonra önce una bulayın. Ardından yumurta, hardal,tuzu bir kapta çırpın. Tavukları buna bulayın. Ardından da susama bulayın. Bu arada ateşte kızmış tavaya tavukları yerleştirip her iki yüzünü altın sarısı renkte kızartın. Kızarttığınız tavukları fırın tepsisine alın. Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini koyup bunun da üzerine kırmızı toz biberi serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının üst gözünün bir alt katında 10 dakika peynirler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder