18 Ocak 2015 Pazar

FINDIK-BADEM KROKANLI KEK

 
                    Malzemeler: 150 gr tereyağı oda sıcaklığında
                                         3 yumurta
                                         1,5 su bardağı şeker
                                         2 su bardağı un
                                         1 paket kabartma tozu
                                         1 paket vanilya 
                    Krokan malzemesi: 1/2 su bardağı şeker
                                         1 avuç badem ve Fındık


                    Yapılışı:Fırının üst gözünü yakıp yağlı kağıt yaydığınız tepsiye fındıkları koyup 10 dakika kavurun. Bir cezveye 1/2 su bardağı şekeri koyup kısık ateşte ağda yapın. Sıcak ağdayı fırından çıkardığınız fındık bademin üzerine döküp soğumaya bırakın. Diğer yanda derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, yağı ekleyip mikserle düşük devirde karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba kek malzemesinin yarısını döküp arasına orta hatta parçalayıp havanda dövdüğünüz krokanı dökün. Kalan kek malzemesinide üzerine döküp ısıttığınız fırında 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

                      

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder