18 Ocak 2015 Pazar

ÇATAL ÇÖREK

                                                    
                  Malzemeler:125 gr tereyağı
                                      2 yemek kaşığı toz şeker
                                      2 yemek kaşığı yoğurt
                                      2 yemek kaşığı zeytinyağı
                                      2 tatlı kaşığı mahlep
                                      1 tatlı kaşığı tuz 
                                      2,5 su bardağı un 
                                      1 paket kabartma tozu
                                      üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı 
                                      1 çorba kaşığı çörek otu
                 Yapılışı: Yumurta sarısı ve çörek otu dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamurunuzdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizde rulo yapıp iki ucunu üst üste birleştirerek çatal şekli verip yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin . Afiyet olsun.
                  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder