18 Ocak 2015 Pazar

KİRPİ AYVA

                Malzemeler: 1 ayva
                                     1 yemek kaşığı tereyağı
                                     2 yemek kaşığı tatlı lor
                                     2 yemek kaşığı portakal marmelatı veya reçeli
                                     2 çorba kaşığı şeker
                                     1/2 limonun kabuğunun rendesi
                                     1 tatlı kaşığı vanilya 
                                     iç malzemesine eklemek ve dışını süslemek için 1 avuç kabuğu soyulmuş badem 
               Yapılışı; Kabuğunu soyduğunuz ve göbeğini bir oyacak aracılığı ile oyup temizlediğiniz ayvayı 7 dakika kaynayan suda haşlayıp sudan çıkarıp süzün. Ayvayı kaynatırken çekirdeklerini de kaynayan suya atarsanız hoş bir renk veriyor. Diğer yanda kalan diğer malzemeyi çukur bir kapta karıştırın. Bademlerin bir kısmını ayırıp uzunlamasına kesin ve süzülmüş ayvaların dış yüzüne batırdıktan sonra iç için hazırladığınız malzemeyi ayvaların içine doldurun. Yağlı kağıt sarılmış bir fırın tepsisine ayvayı yerleştirin. Yüksek ısıda ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Son 5 dakikada dışına sapladığınız bademler yanmasın diye ayvanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
                             

                           
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder