24 Ocak 2015 Cumartesi

FIRINDA OTLU OMLET

   İster sabah kahvaltınız için isterseniz de akşam yemeğine pişirin. Bir omlet ancak bu kadar lezzetli olur dedirtiyor. Hem ateşte hem de fırında kullanabileceğiniz bir tavanız varsa mutlaka deneyin.
   Malzemeler: 4 yumurta
                        100 gr labne peyniri
                        1 çay kaşığı tuz
                        1 çay kaşığı karabiber
                        1 adet kuru soğan
                        2 adet yeşil biber
                        150 gr karışık ot (ıspanak, ebegümeci, gelincik vb)
                        3 çorba kaşığı zeytinyağı
                        1 tatlı kaşığı tereyağı
                        2 çorba kaşığı kolot peynir rendesi (veya taze kaşar)

   Yapılışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaselere ayırın. Yumurta beyazlarını köpürene kadar blenderla çırpın (yaklaşık 1-1,5 dakika). Köpürünce labne peynirini ekleyip tekrar çırpın. Karışıma yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi ekleyip son kez çırpın. Diğer yanda ateşe tavanızı yerleştirin. Zeytinyağını koyun ve jülyen doğradığınız soğanlarınızı ve ardından da doğradığınız biberlerinizi tavada karıştırarak kavurun. Hafif pembeleştiğinde doğradığınız otlarınızı tavaya ekleyip bunları da kavurun. Yaklaşık 4-5 dakika kavurmak yeterli. Tavadan kavurduklarınızı bir kaseye aktarın.
Aynı tavanın kenarlarını tereyağı ile yağlayın, böylece yumurtalar kenarlara yapışmaz. Tabanı zaten zeytinyağlı idi. Tavaya bu kez yumurta karışımını dökün, ardından da kavurduğunuz ot karışımını döküp tavanın altını iyice kısın. Kenarlarından altına doğru kahverengilik görene kadar tavayı kısık ateşte pişirin. Kaverengilik oluştuğunda üzerine peynir rendesini serpip 210 derecede önceden ısıttığınız fırının üstten 2.ci rafında 10-15 dakika pişirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder