Bu Blogda Ara

21 Şubat 2015 Cumartesi

FIRINDA KREMALI SOMON


Somon balığı soğuk denizlere ait yağlı bir balıktır. Ayrıca omega-3 yağ asitlerini bol miktarda içerdiğinden beslenmede mutlaka yer verilmelidir. Ben onu fırında pişirmeyi seviyorum.
3 Kişilik
Malzemeler: 3 dilim somon eti
                     2 adet kuru soğan halka doğranmış
                     2 adet orta boy patates elma doğranmış
                     100 ml krema ( 1 çay bardağı)
                     2 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Zeytinyağını fırın kabınıza ekleyin. Soğanları fırın kabının ortasına, patatesleri ise kenarlara dizin. Soğanların üzerine somon dilimlerini yerleştirin. Kremayı somonların ve patateslerin üzerine gezdirerek dökün. Tuzu ve karabiberi serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.Patates ve somonların üzeri hafif kızardığında fırından çıkarın. Sıcak servis edin. Balık yemeklerinin üzerine helva yemek adettendir. Afiyet olsun.