1 Şubat 2015 Pazar

TAVUK PAÇASI ÇORBASI

Tavuk paçası çorbasını içtiğinizde ikinci tabağı isteyeceğinize eminim.
Malzemeler: 1 çorba kasesi didilmiş tavuk eti
                     6 su bardağı tavuk suyu
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     3 çorba kaşığı un
                     1 adet ince kıyılmış kuru soğan
                     3-4 diş havanda dövülmüş sarımsak
                     1 yumurtanın sarısı
                     1/2 limonun suyu   
Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin. Soğanları ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Un da hafif pembeleşsin. Diğer yanda tavuk suyunu kaynatın. Kaynayan tavuk suyunun ateşini kapatıp dövülmüş sarımsakları ekleyin. Sarımsaklı tavuk suyunu bir çırpıda kavrulan unun üzerine ekleyin. Bu işlem sırasında bir el çırpıcısı ile mutlaka unu karıştırın. Böylece topaklanmasına izin vermemiş olursunuz. Bir kaç taşım kaynatarak çorbanın koyulaşmasını bekleyin. Ardından didilmiş tavuk etini ekleyin. Limon suyu ile çırpılmış yumurtayı yavaş yavaş akıtarak ve karıştırarak çorbanızı terbiyeliyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
 Oldukça lezzetli olan bu çorbaya ziyafet sofralarınızda mutlaka yer vermelisiniz. Sizi mutlu edecektir. Bu çorbayı arkadaşım Leyla Güner Bilgiç'i yaparken izleyerek öğrendim. Öğrendiğim günden bugüne severek içtiğim bu çorbayı  O'nun blogundan da öğrenebilirsiniz. http://eskimutfak.blogspot.com/

1 yorum:

  1. Afiyet olsun,eminim çok nefis olmuştur.Ayrıca kaynak gösterme zarifliğin içinde çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil