23 Şubat 2015 Pazartesi

FIRINDA HELVA


 

  Balık yemeğinden sonra, helva olmazsa olmazımdır. Özellikle de fırında helva olursa ziyafet tamamlanır. Fırında balık pişirdiğimde, bu tarifi de mutlaka pişiririm. Balığı fırından çıkarıp servis ederken fırına helvaları sürerim. Böylece 15-20 dakikada tatlım da hazır olur. Umarım siz de bu tarife balık sofralarınızda yer verirsiniz.
4 Kişilik
Malzemeler: 250 gr helva
     1 çay bardağı süt
     1/2 limonun suyu
     3 yemek kaşığı tahin
     1 yemek kaşığı bal
 Üzerine: 1/2 su bardağı ceviz içi

Yapılışı: Bir kapta helvaları çatalla ezin. Üzerine limon suyunu, sütü, tahini, balı ekleyip iyice karıştırın. Pürüzsüz bir karışım olsun. Küçük fırın kablarınızın, 1/3 ünü doldurun. Fotoğrafta gördüğünüz küçük güveç kapları gibi fırın kaplarına 3 yemek kaşığı ekleyin. Bir kişi için bu ölçü oldukça doyurucu ayrıca helva pişerken kabardığı için kapları doldurmamak önemli. Fırın kaplarına karışımı paylaştırdıktan sonra üstüne, ceviz içi yerleştirin. 200 derecede önceden ısınmış fırının üst rafına, kablarınızı yerleştirin.  10-15 dakika içinde üstü kızaracaktır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder