7 Şubat 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Yanında yoğurtla servis edilen zeytinyağlı bakla kışın bittiğini baharın kapıyı çaldığını müjdeler sofralara.
4-6 Kişilik
Malzemeler: 1 Kg taze bakla
                     2 adet kuru soğan halka doğranmış
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 limonun suyu
                     1 su bardağı sıcak su 
                     1 çorba kaşığı şeker
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     1/2 demet ince kıyılmış dereotu
Yapılışı: Taze baklalarınızı bol suyla yıkayıp, kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını yayvan bir tencereye koyup orta ateşte kızdırın. Önce soğanları tencereye ekleyin, ateşte bir kaç kez karıştırıp halka halka ayrılınca baklaları ekleyin. Baklaları ateşte börttürün. Ardından şekeri, tuzu, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyip bir kez alt üst ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını açmadan ve karıştırmadan 40-45 dakika pişirin. Pişme süresinin sonunda iyice suyunu çekmiş olur. Servis tabağına alın, soğuduğunda üzerine dereotu serpin. Yanında yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.
   
                      
       
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder