4 Şubat 2015 Çarşamba

İÇ PİLAV

 İç pilavın kendisi başlı başına bir ana yemektir. Şimdi birlikte kaçırılmaması gereken bu lezzete yelken açalım.
Malzemeler: 1,5 su bardağı pirinç
     3 yemek kaşığı tereyağı
     3 yemek kaşığı çam fıstığı
     3 yemek kaşığı kuş üzümü
     300 gr küçük doğranmış tavuk ciğeri
     2,5 su bardağı sıcak su
     5-6 adet taze soğan ( sadece beyaz kısımları ince doğranmış)
     3 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
     2 çay kaşığı tuz
     1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Pirinci ıslatacağınız bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip soğumaya bırakın. Pirinçler soğuduktan sonra, bir tel süzgece alıp akan suyun altında, yıkayın ve süzülmeye bırakın. Yayvan bir tencereye, tereyağını koyup kısık ateşe yerleştirin. Çam fıstıklarını ekleyin ve karıştırarak ateşte pembeleştirin. Ardından taze soğanların beyaz kısımlarını ekleyip, bir kaç kez karıştırın. Ciğerleri ekleyip, arada karıştırarak ciğerlerin saldığı suyu çekene kadar pişmesini bekleyin. Ciğerler kavrulunca tencereye ölçülü sıcak suyu, kuş üzümünü, 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Su kaynayınca pirinçleri ekleyin. Sadece bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika sonra pilavınız pişmiş olur. Kapağı kaldırıp üstüne temiz bir peçete örtüp tekrar kapağı kapatın. Ilık bir yerde 20 dakika dinlendirin. Peçeteyi atıp, pilavın üzerine dereotunu serpin, kevgirle pirinçleri ezmeden hafifçe karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpin. Afiyet olsun.
   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder