9 Şubat 2015 Pazartesi

BİR PİZZA; BİBERLİ-TON BALIKLI-MOZARELLALI


 Pizzayı daha önce kış hazırlıklarında sizinle paylaştığım ekşi maya ile hazırladım. Ancak siz, ekmek fırınınızdan çiğ ekmek hamuru (1 adet ekmek hamuru 350 gr) alarak da yapabilirsiniz. Eğer ekmek hamurundan yapacak olursanız 75 gr. un ile evde hamurunuzu tekrar yoğurup dinlendirin. Kabardığını göreceksiniz.
  Mozarella peyniriniz yoksa onun yerine 100 gr beyazpeynir ve 50 gr dilpeyniri kullanabilirsiniz. 
  Domates sosu yazın hazırlayıp şişe domatesi şeklinde kavanozlarda saklıyorum. Kışında domates ihtiyacı olduğunda onu kullanıyorum. Siz domates sosu yerine 1 adet domatesi küp küp doğrayarak  kullanabilirsiniz.
  Közlenmiş kapya biberleri yazın hazırlayıp dipfrizinizde saklayabilirsiniz. Kışın kullanmak için  kolaylık olur. Ancak hazırda yoksa tazesini fırını ısıtırken ızgarada bir fırın kabında közleyebilirsiniz. Kolay soyulması için közlendikten sonra fırından çıkarıp hemen ağzını kabınızın kapatın. 5 dakika sonra açtığınızda kolayca kabuğu soyulacaktır. Çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayıp dilimleyerek kullanın. 
Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pizzayı pişireceğiniz tepsiyi yağlayın.
Hamuru için;1 su bardağı ekşi maya
                     2,5 su bardağı un
                     1 su bardağı ılık su
                     1 çorba kaşığı şeker
                     1 çay kaşığı tuz
Üstü için: 1 su bardağı domates sos
                 160 gr ton balığı konserve
                 8-10 adet siyah zeytin
                 200 gr mozzarella peyniri
                 2 adet közlenmiş kapya biber
Yapılışı: Hamur malzemesinin tamamıyla ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. 1 saat kadar dinlendirin, hamur kabarsın.Yağladığınız tepsinize dinlenmiş hamuru elle açarak yayın. Tepsiyi yağlarken elinize bulaşan zeytinyağı hamuru yaymanızı kolaylaştırır. Tekrar kabarması için kenarda bekletin.

 Bu arada biberlerinizi közleyin. İnce şeritler halinde kesin. Pizzanızın üzerine önce domates sosu yayın. Ardından tonbalığı konservenizi yayın. Zeytini serpiştirin. Üstlerine mozzarellayı rendeleyin. En üste de biberlerinizi yayın. Önceden 230 derecede ısıttığınız iyice kızmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

           
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder