7 Şubat 2015 Cumartesi

KEREVİZ PANE

Kereviz paneyi her türlü etin, ızgara ve tavasının yanında servis edebilirsiniz. Çiğ kremanız yoksa aynı miktarda mayonezlede sosunu hazırlayabilirsiniz.
4-5 Kişilik
Malzemeler: 2 adet iri kereviz
                     1/2 limonun suyu
                     4 çorba kaşığı galeta unu
                     4 çorba kaşığı un
                     1 yumurta
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
                     1/2 su bardağı sıvıyağ
Sos malzemesi: 2 çorba kaşığı yoğurt
                     1 çay bardağı krema (100 gr)
                     2 diş sarımsak
                     1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yapılışı: Kerevizlerin kabuğunu soyup yıkayın ve 1 cm kalınlığında halka veya dilim şeklinde doğrayın.Küçük bir tencerenin 2/3 ünü su doldurup kaynatın. Kaynayan suya önce limon suyunu ekleyin, ardından doğradığınız kereviz dilimlerini ekleyin. 10 dakika haşlanan kerevizleri bir süzgece alın.

 Una tuz ve karabiberi karıştırın. Kerevizlerinizi önce un karışımına bulayın. Ardından çırpılmış yumurtaya bulayın, son olarakta galeta ununa buladıktan sonra tavada kızan sıvıyağda her iki yüzünü altın renginde kızartın. Kızaran kerevizleri bir peçetenin üzerine alın ve fazla yağını emdirin. Bu arada sos malzemesinin hepsini bir kasede çırpın. Kerevizlerinizi servis tabaklarınıza alıp üzerlerine sos dökerek servis edin. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder