Patates ve hamsinin birlikte uyumu harika, mutlaka denemelisiniz. Ben bu yemeği çok lezzetli buluyorum.
Bayat ekmek içlerini mutfak robotunda ufalayıp yağ koymadan tavada kavurabilir ve galeta unu yerine kullanabilirsiniz.
4 Kişilik
Malzemeler: 500 gr hamsi balığı (kılçıkları çıkarılarak ayıklanmış)
1 adet büyük patates haşlanmış
2 yumurta
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
3 adet ince kıyılmış taze soğan
3 adet havanda dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Haşlanmış patatesi, çatalla ezin. (Mutfak robotunda parçalarsanız macun gibi olur. Çünkü patates hücresindeki pişince yapışkanlaşan nişasta, kesilen hücre duvarından dışarı çıkıp pürenin dokusunu bozar.) Ezilen patatese 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazını, peyniri, maydanozu, sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğanı ve hamsiyi ekleyin.
1 çorba kaşığı tereyağı ile fırın kabını yağlayıp galeta unu ile unlayın. Hazırladığınız karışımı kaba yayın. Üzerine kalan 1 yumurta sarısını sürün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını en üste parça parça koyun. 220 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder