8 Şubat 2015 Pazar

KLASİK BİR PATATES SALATASI


Patates salatası benim için hem besleyici, hem sebze, hem de öğün kurtarıcı. Çoğu zaman da et yemeklerinin yanına iyi bir garnitür.
5-6 Kişilik
Malzemeler: 1 Kg küçük boy patates
                     5 adet taze soğan
                     3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
                     1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
                     1 çorba kaşığı ince kıyılmış tere veya bebek roka
                     3 adet tam pişmiş yumurta
                     12 adet siyah zeytin
                     1/2 limonun suyu
                     7 çorba kaşığı zeytinyağı  
                     1 tatlı kaşığı kırmı pul biber
                     1 çay kaşığı karabiber
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: İyice yıkadığınız patatesleri, kabuklarıyla orta boy tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerekkısık ateşte 30 dakika haşlayın. Piştiğini bir tanesine çatal batırarak anlayabilirsiniz. Çatalınız yumuşak bir şekilde patatese giriyorsa pişmiştir. Patateslerin suyunu hemen süzüp soğumaya bırakın. Diğer yanda yeşillikleri ve soğanlarınızı ince doğrayın. Yeşilliklerin üzerine kabuklarını soyduğunuz patatesleri minik minik doğrayın. Yumurtaları doğrayıp ekleyin. Üzerlerine tuzu, pul biberi, karabiberi,limon suyunu, zeytinyağını ve zeytinleri ekleyip, yumuşak bir şekilde ezmeden karıştırın. Afiyet olsun.

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder