3 Şubat 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Kerevize portakal çok yakışıyor.  Kısa sürede hazırlanan lezzetli bir yemek.
Malzemeler: 2 adet sapıyla beraber kereviz
                     1 adet orta boy havuç
                     1 adet orta boy patates
                     1 adet kuru soğan
                     1 adet portakalın suyu
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bütün sebzeleri elma dilimi şeklinde dilimleyin.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyip kısık ateşe yerleştirin. Önce soğanları tencereye ekleyip hafifçe kavurun. Soğanlar pembeleşmeden diğer dilimlediğiniz tüm sebzeleri ekleyip bir kaç kez tencerede karıştırın. Sebzelerin tümü yağlansın. Ardından tuzu ve portakal suyunu üzerlerine gezdirerek tencereye ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp ateşini iyice kısın. Kısık ateşte kapağını hiç açmadan 15 dakika pişirin. Ardından kapağını açıp servis tabağına boşaltın. Oda ısısında soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.  
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder