3 Şubat 2015 Salı

PASTIRMALI YUMURTA

Kış aylarında pazar günü kahvaltısını keyifli kılan bir tadı sizle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler: 4 dilim pastırma
                     2 yumurta
                     1 tatlı kaşığı tereyağı
                     2 çorba kaşığı sıcak su
Yapılışı: Bir tavada tereyağını eritin. Sıcak suyu tavaya ekleyip üzerine pastırma dilimlerini dizin. Pastırma dilimlerinin rengi açılmaya başladığında alt üst edin ve tavadaki suyun azalmasını bekleyin. Ardından yumurtaları kırıp pastırmaların kenarına ekleyin. Yumurta beyazları pişip sarıların fazla pişmemesine dikkat edin. Pastırmanın kendi tuzu ve baharatları yeterli olduğundan tuz ve baharat eklemeyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder