6 Şubat 2015 Cuma

GERDAN BÖREĞİ


Pişirdiğim bu yemeğin ilk lokmasını, karşımda servis ettiğim kişi yerken yüzünde ki o ifade beni hep mutlu etmiştir. Umarım sizi de mutlu eder. Çıtır çıtır bir lezzet.
4 Kişilik
Malzemeler : 1 adet kuzu gerdanı
                      2 adet hazır yufka
                      8 yemek kaşığı yoğurt
                      2 diş sarımsak
                      2 çorba kaşığı tereyağı
                      1/2 su bardağı sıvıyağ
                      1 çay kaşığı tuz
                      1 çay kaşığı karabiber
                      1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
Yapılışı: Kuzu gerdanı yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyip 20 dakika haşlayın. Haşlanan gerdanı sudan çıkarıp soğuyunca didin. Didilmiş ete tuz ve karabiberi ekleyip bir kaseye alın. Her bir yufkayı 4 parçaya bölün. Her yufka parçasının geniş kenarına etten bir parça koyup irice bir sigara böreği sarar şekilde sarın.

Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Isınan yağda böreklerinizi pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran böreklerinizi fırın tepsisine aralıklı dizin. Böreklerin üzerine dökmeden tepsinin kenarından 1 su bardağı etin pişen suyundan tepsiye ekleyin. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında böreklerinizi 10 dakika pişirin. Diğer yanda sarımsakları havanda dövüp yoğurdunuza karıştırın. Küçük bir tavada tereyağını eritip eriyen yağda kırmızı pul biberi kızdırın. Fırından çıkan börekleri servis tabağına alın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı pul biber gezdirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder